01/05/13 05:41
(http://www.klassa.bg/)

„Дейли телеграф”: Митинг на „Фатах” превърна улиците на Газа в злато

Стотици хиляди палестинци се стекоха по улиците на Газа в петък, за да демонстрират народната подкрепа за фракцията от палестинското ръководство „Фатах” на фона на ескалиращото недоволство срещу ислямисткото движение „Хамас”, пише „Дейли телеграф”.
Центърът на град Газа беше трансформиран в маса от жълти знамена, докато „Фатах” провеждаше своята първа демонстрация, откакто беше изгонена от Газа преди пет години при брутална офанзива на „Хамас”.
Митингът стана признак за сближаването на двете групировки, докато лидерите на „Фатах” търсеха следващ етап на помирение след години на взаимна и насилствена враждебност след превземането на властта от „Хамас” през 2007 година.
Разрешението за мероприятието в петък беше издадено в качеството на отплата за позволението за провеждане на митинг на „Хамас” на контролирания от „Фатах” Западен бряг, състоял се миналия месец.
В своя реч пред събралата се тълпа чрез видеовръзка от Рамала в Западния бряг, Махмуд Аббас, лидерът на „Фатах” и президент на Палестинакста власт, заяви, че трябва да бъде сложен край на разединението: „Не съществува алтернатива на единството за постигането на нашите цели.”


















Дейли телеграф”






Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване