01/06/13 14:20
(http://www.klassa.bg/)

Трети мол в Букурещ обяви фалит

Трети МОЛ фалира в южната част на румънската столица Букурещ, съобщи сайтът romania-insider, цитиран от Darikfinance. След като City Mall бе продаден за сумата от € 17 млн., а активите на Liberty Center попаднаха под попечителството на банките - кредиторки, сега в несъстоятелност бе обявен и търговският център Grand Arena.

Три строителни компании, участвали в изграждането му - Arcon constructions, Climatechnic и CZ&C, поискаха от съда той да бъде обявен в несъстоятелност. Търговският комплекс е собственост на френски бизнесмени чрез компанията Euroinvest Intermed. За финансовите му проблеми се заговори в края на миналата година. 

Grand Arena бе отворен през 2009 година и от самото начало страдаше от ниска заетост на търговските площи. В последствие малкото отворени магазини отчетоха спадове на продажбите.

След решението на съда собствениците му ще трябва да реорганизират дейността на огромната сграда и да покрият натрупаните дългове.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване