01/07/13 15:34
(http://www.klassa.bg/)

Големите градове, които да посетите през 2013 г.

Обичаме малките уютни градчета, но през тази година туристите ще превземат четири доста по-сериозни дестинации. Говорим за големите градове, които привличат стотици хиляди хора от цял свят. Вижте кои са според Huffington post  най-интересните големи градове, които да посетите през следващите 12 месеца.

Амстердам

Забравете за кофи шоповете, червените фенери и други клишета от този род. Има далеч по-готини причини да отидете до холандската столица. Част от големите ремонти в страната в момента се ремонтират, а всяка седмица отварят врати интересни авангардни магазини за дизайн. Преди да заминете обаче прочетете повече за културния ренесанс в Амстердам.

Сеул

Феноменът "Gangnam Style” насочи вниманието към Корея, но освен PSY и танцът от видеоклипа на песента, корейската култура има много повече неща, които да ви предложи. Става дума за мода, изкуство и дори за храни. Сеул предлага всичко, което бихте искали от един огромен град - изобилие от места за пазаруване, фантастични ястия и страхотен нощен живот. Това е един от най-кипящите от живот места в Азия.

Нешвил

Нешвил предлагат две неща, които определено си струват - страхотна храна и достатъчно прочута музикална сцена. Ако пък сте любители на коктейлите, и това ще откриете в Нешвил и то благодарение най-креативните бармани в света. Вечер няма да ви се наложи да ходите далеч, за да чуете невероятна музика на живо, от блуграс до духови оркестри.

Ню Орлиънс

Ако има град, в който времето винаги е хубаво, то това е Ню Орлиънс. Една от най-големите сгради на Mercedes-Benz наскоро беше реставрирана напълно срещу скромната сума от 85 млн. долара. Историческият Joy Theater на Canal Street отвори за пръв път врати от катастрофата с урагана Катрина

Торонто

Торонто е един от петте най-важни градове в Канада. Тръпката в Торонто идва от зашеметяващата архитектура, разнообразната гама от ресторанти, места за изкуство и необятната културна сцена. Плюс това градът може да се похвали с няколко нови страхотни хотела.






















Huffington post

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване