01/09/13 16:08
(http://www.klassa.bg/)

БДЖ ще вдигне цените на билетите с 5%

Постъпило е предложение от БДЖ за повишаване на цените на билетите с 5% и то вероятно ще бъде прието, съобщи днес транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от агенция „Фокус“. Според него въпреки това - цените на железопътния транспорт ще останат най-ниски в държавата. „Увеличението е абсолютно нефрапиращо. 5% считам, че няма да представляват проблем като увеличение”, каза Московски.
Преписката в момента е в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за анализ. Вероятно становището на министерството ще е готово до няколко дни.
„Аз лично не съм чел мотивите за искане повишаването на цени, но при всички положения част от аргументите е и увеличаването на акцизите”, заяви Ивайло Московски.
Решението ще влезе в сила няколко дни, след като бъде взето, няма ангажименти за някакъв срок, каза още Московски.
По повод приватизацията на БДЖ „Товарни превози”, министърът заяви, че няма причини да се съмнява в експертността, потенциала и възможностите на Агенцията по приватизация във връзка с предстоящата сделка.
„Приватизацията не е самоцел. Без да осигурим значително количество средства в дружеството, няма как да разплатим натрупаните - не от нас - 750 милиона лева задължения. В противен случай няма да има БДЖ”, категоричен бе Московски.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване