01/09/13 10:01
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Велчев: От съвместната работа на НАП и Агенция „Митници” увеличихме с над 1 млрд. лв. събираемостта на данъци и акцизи

Управлението на ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов избраха да действат непопулярно, но честно. Запушихме течовете. Свързахме касовите апарати със системата на НАП. От съвместната работа на НАП и Агенция „Митници” увеличихме с над 1 млрд. лв. събираемостта на данъци и акцизи, с над 13% намалихме числеността на администрацията. Това каза от трибуната председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Велчев, основен приоритет на правителството остава стимулирането на заетостта и насърчаване на разкриването нан ови работни места.
„Ще регламентираме договора за стажуване като самостоятелен вид договор за решаване на проблема с безработицата в България”, заяви Красимир Велчев. Основен приоритет ще бъде и подобряване на здраевопазването.
„Ще приемем Закона за правата на пациентите, промените в Закона за здравното осигуряване. Най-големият принос, който въведохме, е пълната забрана над тютюнопушенето. На крачка сме от приемането на Закона за предучилищното и училищното образование”, каза още депутатът.
По думите му в Бюджет 2013 има увеличение с 20 млн. лв. на единните разходни стандарти в системата на образованието, а мнозинството на ГЕРБ е осигурило 800 млн. лв. повече за сектор обарзование и 14 млрд. лева повече за социална политика.
„По отношение на икономическата политка първата задача ще бъде да преразгледаме ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите. На финалната права сме от реализирането на поредния ангажимент на ГЕРБ – регламентирането и приемането на законите за разузнавателниет служби и тяхното взаимодействие”, добави Велчев. По неговите думи за първи път статутът на разузнавателните слжби и техните служители ще бъде уреден със закон.
„С работата си в тази посока ще окажем нужната подкрепа на правоохранителните органи в борбата с корупцията и организираната престъпност. Доказателство за този ангажимент на ГЕРБ и правитеството на преимера Бойко борисов са спрените отвличания, успешнте акции срещу „Октопода”, „Крокодилите”, „Лихварите”, „Дедесарите” и осъдителните присъди по делата срещу „Килърите” и „Наглите”, посочи Красимир Велчев.
„Ние от ГЕРБ подкрепяме напълно развитието на ядрената енергетика. Доказателство за това е работата ни за запазване и удължаване на живота на мощностите в АЕЦ „Козлодуй” и изграждането на нов седми блок. За да разсеем всички съмнения и спекулации обаче, от ГЕРБ заявяваме, че ние ще гласуваме с „не” на референдума и призоваваме всички наши членове и симпатизанти да изразят и своя вот срещу строителството на АЕЦ „Белене”, заяви Велчев.























Яница ТАНЕВА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване