01/09/13 17:13
(http://www.hsnovini.com/)

Набират дарение за бежанците в Пъстрогор и Любимец

Снимка: архив

Продължава  кампанията по набиране да дарения във вид на дрехи за сирийските бежанци в двата лагера в свиленградското село Пъстрогор и в Любимец. Първото дарение с дрехи и лакомства бе по време на коледните празници.

Кампанията, която започна през ноември месец миналата година е била с цел да се подпомогнат бежанците от Сирия, но в последствие организаторите са решили да разширят инициативата и да се обхванат всички чужденци, съобщи за Хасково Новини Розалина Гьобеклиева от Агенция европейска интеграция. Инициативата се осъществява съвместно от  “Агенция европейска интеграция’ , “Алианс за регионална и гражданска инициатива”, клуб „Арабски съпруги” , асоциация „Свободна Сирия”.

От агенцията споделиха, че са очаровани от факта, че предоставените първия път дрехи въпреки, че са били втора употреба, са били качествени. Голяма част от тях са били дарени от ученици, за техни връстници от двата лагера. По време на коледните празници, освен с дарение от клуб ЮНЕСКО- Хасково организираха и забавно театрално представление пред децата от лагерите. От куба проведоха представление и пред учениците от хасковското училище “Св. св. Кирил и Методий” и със събраните от билети средства бяха закупени лекарства. Освен дрехите и лекарствата са били предоставени и лакомства и книжки на арабски език. По данни в двата центъра сирийците наброяват около 500 души. Желаещите да дарят дрехи могат да го направят в офиса на агенцията на адрес бул.  “Съединение” 10  в Хасково.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване