01/09/13 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Разследват френски министър за укриване на данъци

Френският министър на бюджета Жером Каюзак ще бъде разследван по подозрение за данъчна измама, съобщава в.“Гардиън“. Предварителната анкета, която започва в сряда, трябва да покаже дали той е имал преди време банкова сметка в Швейцария, но я е скрил от френските власти.
Бившият депутат е по професия кардиолог. Той е и прочут пластичен хирург, специализирал в имплантирането на коса. Във френското социалистическо правителство бе натоварен с данъчната политика и с усилията за намаляване на дефицита.
Разследващият сайт Медиапар разкри, че той е поддържал тайна сметка в швейцарската банка UBS в продължение на 20 г. до 2010 г. Според сайта е пътувал до Женева, за да я закрие и прехвърли парите в Сингапур, точно преди да стане шеф на парламентарната финансова комисия през февруари 2010 г.
Медиапар публикува телефонни записи, уличаващи министъра, но той отрича да е укривал сметки зад граница и твърди, че гласът на записа не е неговият. Той се съгласи на предварително разследване , за да се докаже невинността му и заведе дело за клевета срещу сайта.
Франсоа Оланд обеща по време на президентската си кампания, че неговото правителство ще е безупречно. Разследване за измама на негов министър е доста смущаващо, особено в момент, когато кабинетът увеличава данъците за богатите, коментира „Гардиън“, припомняйки и скандала с Жерар Депардийо.
Елисейският дворец и премиерът заявиха подкрепа за Каюзак. От електронната медия обаче настояват, че изнесеният случай с укритата сметка е истина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване