01/10/13 12:53
(http://www.hsnovini.com/)

14,2 млн. лв. са приходите от местни данъци и такси за 2012 година

Димо Маринов, директор Дирекция “Общински приходи” – Хасково

14,2 милиона лева са постъпилите през миналата година приходи в общинската хазна от местни данъци и такси, отчетоха от дирекция „Общински приходи” – Хасково. 109 процента е изпълнението на заложения план за 2012-а, със 70 хиляди лева повече от събраното от предходната година.

Вече са готови данъците за моторните превозни средства за 2013 година. От днес всеки може да ги плати на касите на дирекцията. Намаление от 5 процента ще  ползва всеки, който внесе целият размер на дължимата сума. От 20 януари ще се плаща и данък недвижими имоти и битови отпадъци, информира директорът на Дирекция “Общински приходи” Димо Маринов.

Друга новост от тази година е, че гражданите могат да плащат дължимите налози с дебитни и кредитни карти на пост терминал, на касите на  дирекцията.

Жителите на селата в общината могат да плащат дължимите налози от 1 януари до 30 април в местните кметства. Данъците и таксите в Хасково през 2013-а остават същите като миналата година. Промяна има само за село Стамболийски. С решение на Министерски съвет е вдигната категорията на селото от шеста на пета.  Данъчните оценки на имотите там тази година се увеличават с 80%, с толкова се вдигат данъците и таксите.

Над 6 милиона лева са задълженията на физически лица и фирми към общинската хазна за 2012 година. Най-големият длъжник си остава “Хасково БТ” с натрупани 739 000 лева неплатени данъци и такси. Следват “Мануела” с 367 000 и “Златна Тракия” с 163 000 лева.

Над 5 милиона лева са натрупаните дългове на физически лица и фирми, които дължат под 1000 лева. За тази година дирекцията е планирала 13,5 милиона лева приходи и се надява да преизпълни плана. За 2012-а ръст бележат приходите от данък недвижими имоти и данък МПС. По-малко са събраните пари от такса битови отпадъци, патентен данък и данък придобиване.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване