01/10/13 17:28
(http://www.hsnovini.com/)

“Б” група е целта пред “Хасково 2009″ и Димчо Марков

Димчо Марков в разговор с Хакиф Хабил

Класиране в “Б” група е целта на „Хасково 2009” и старши  треньора Димчо Марков. За постигането й тима си подсигури нови класни играчи. Това са бившият играч на хасковлии Даниел Добриков, който последно се подвизаваше в “Ботев” Гълъбово и Станимир Баев, който акостира в Хасково от “Хеброс” Харманли.  Днес футболистите проведоха първа тренировка за 2013- та година.

Високи са целите поставени пред старши треньора на футболния „Хасково 2009”. Те са съобразени с желанието на ръководството на тима, както и на многобройните и верни фенове отново да гледат любимия си тим в “Б” група от следващия сезон.

“Целите през пролетния полусезон са както и досега, влизане е “Б” група. Сигурните засега играчи, които привлякохме за целта са Даниел Добриков и Станимир Баев. Все още не сме се разделили с никой от отбора, ще се проведат разговори през следващите дни и предполагам тогава ще стане ясно дали някой ще напуска. Ако има такива, ще уведомим момчетата по- рано, за да си намерят на време отбори” , заяви за Хасково Новини, старши треньора на тима Димчо Марков.

Подготовката си отбора започна с 25 футболисти, като все още се очакват окончателните решения на Николай Манчев и Явор Въндев, дали ще останат в редиците и през пролетния полусезон. Трансфера на Николай Димитров в шампиона “Лудогорец” не се осъществи и засега остава в Хасково, коментира още Джими. До момента всички футболисти от есенния полусезон остават в тима.

Димчо Марков сподели, че новите попълнения са привлечени именно, за да се постигне първото място в групата. В течение на подготвителния период могат да бъдат привлечени и други. Идеята е с новите играчи да се вдигне нивото на отбора и “Хасково 2009″ да е конкурентен на другите тимове, прицелили се към “Б” група.

Днес предстоеше УС на „Хасково 2009” да проведе събрание, за да се реши дали ще има лагер преди началото на пролетния полусезон. Задължителните мачове, които отбора ще изиграе преди първия официален за годината, са 3. На 23- ти януари е срещата с “Димитровград”,  на 30- ти същият месец е двубоя с “Ботев” Гълъбово, а на 9- ти февруари предстои среща с “Нефтохимик”. Тя ще бъде играна в Нова Загора.

Хасковлии започват втория полусезон с домакинство на “Гигант” Съединение на 2- ри март. Припомняме, че двата отбора се срещнаха на старта на първенството, когато хасковлии победиха като гости с 2:1.

Във временното класиране „Хасково 2009” е 2- ри  с 36 т. , с 1 по- малко от лидерите “Ботев” Гълъбово и с 3 повече от третия “Верея” Стара Загора.

Младен Желязков

 

Футболистите проведоха първа тренировка за 2013- та година

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване