01/10/13 19:48
(http://www.klassa.bg/)

Иван Костов: ГЕРБ и БСП злоупотребяват с референдума



Отношението на ГЕРБ и БСП към референдума е безотговорно спрямо българската демокрация, каза в Пловдив лидерът на ДСБ и член на инициативния комитет "Не на измамата Белене" Иван Костов.

По думите му политическа партия ГЕРБ, като управляваща, има ангажимент към хората и трябва ясно да заяви позициите си и да се включи в дебат. Злоупотребата с този референдум ще превърне политическата класа в "лъжливото овчарче" и когато се наложи да се допита пряко до народа, няма да срещне никакъв отзив, коментира лидерът на ДСБ

Предложението за дебат със Сергей Станишев, по думите на Костов, не е само желание да се демонстрира някакво превъзходство на аргументите над тези на БСП, а и желание и чувство за дълг да бъдат информирани българските граждани, когато взимат своето решение в деня на референдума. Нека Сергей Станишев да отговори къде ще се съхраняват радиоактивните отпадъци, каза Костов. По думите му по силата на европейските нормативи от следващата година те трябва да се съхраняват на българска територия.

Лидерът на ДСБ коментира и финансовите последици за страната, ако бъде изградена АЕЦ "Белене", като припомни, че още през 1991 година в качеството си на министър на финансите, е внесъл предложението за спиране на финансирането на втора атомна електростанция, поради невъзможност да се продължи. Според него това е огромен разход, който не само ще влоши международния имидж на страната, защото ще е необходим непоносимо голям заем, а и стандарта на живот на гражданите.


www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване