01/11/13 15:03
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: Готова съм да приема законови промени, които да гарантират младите хора да работят в България

Готова съм да приема законови промени, които да гарантират, че младите хора ще останат да работят в България. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, на питане от народния представител Евгений Желев, относно кадровата политика на Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Атанасова припомни, че през 2012 г. са били повишени средствата за възнагражденията на работещите с 18 %, а в държавните психиатричните болници – с 16.6 %.
На питане от народния представител Евгений Желев за усвояване на средства по европейските фондове, с бенефициент Министерството на здравеопазването Десислава Атанасова заяви, че са започнали проектите, които касаят оборудването на медицинска апаратура за онкологични заболявания на 13 лечебни заведения в Русе, Монтана, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Бургас, Смолян, Кърджали, Пловдив, Плевен и Варна. Навсякъде вървят ремонтно-строителните дейности и започна доставянето на апаратура. Заложено е до края на годината да бъдат извършени 400 000 прегледа, добави Атанасова.


















Яница ТАНЕВА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване