01/11/13 16:54
(http://www.hsnovini.com/)

Кандидат за шефския пост на МБАЛ довел болница в несъстоятелност

Адвокат Тодор Ташев, общински съветник ОбС – Димитровград

Процедурата за избор на управител на димитровградската многопрофилна болница е под угроза, коментира общинският съветник адвокат Тодор Ташев. Той е  председател на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси в местния парламент. Според него най-голям шанс в конкурса е досегашния й шеф д-р Здравко Наков, тъй като вторият кандидат за поста дори да бъде избран, не може да заема длъжността.

За участие в обявения от общинския съвет конкурс за шеф на димитровградската болница документи е подал и бившия управител на болницата в Оряхово, финансистът  Янко Кочев.

“Най-притеснителният факт е, че Кочев е бил управител на дружество обявено в несъстоятелност от 9 януари 2012 година.  Търговския закон поставя ограничения пред управители, които са в сходна ситуация. Притеснителен е факта, че на практика имаме двама кандидати, но всъщност само един от тях може да оглави МБАЛ. Нека обаче не забравяме, че д-р Наков бе освободен от общинските съветници, от длъжността управител”, коментира адвокат Ташев.

Наредба на общината позволява такова лице да бъде избрано за управител и да бъдат подадени документи в Агенцията по вписванията, уточни той. Това обаче противоречи на Търговския закон. На предстоящото заседание на общински съвет ще бъде внесена докладна за актуализиране на общинската Наредба.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване