01/11/13 15:04
(http://www.hsnovini.com/)

Над 2100 хасковлии с изтекли лични карти

Над 2100 са хасковлиите с изтекли лични карти през 2012- та година

Все повече се увеличава броят на жителите в областта, които не си подновяват навреме личните карти, информираха от МВР- Хасково. В сравнение с последните няколко години се забелязва ръст сред тези, които закъсняват с подаването на молбите си.

“Гражданите, чиито лични карти са с изтекла валидност през 2012- та година са 2133- ма души. Призоваваме ги да го направят сега, гишетата в паспортна служба в момента работят без навалици и е удобно, т. е. хората могат да бъдат обслужени спокойно”, заяви за Хасково Новини говорителят на ОД на МВР, Нина Николова.

Закъснелите да си подадат навреме молбите за подновяване подлежат на санкция. Тя е в размер от 20 до 150 лв. От ОД на МВР информираха, че се забелязва не малък брой и на тези, които не си подновяват паспортите и шофьорските книжки. През годината са изтекли над 8000 паспорта, а шофьорските книжки са над 2500, допълни Нина Николова.

От МВР съветват гражданите да не изчакват крайния срок и да си подават молбите в срок. Това трябва да стане поне 1 месец от датата на изтичане на личната карта, защото например при нормална поръчка са необходими около 20 работни дни за обработването на документацията и издаването на новата лична карта.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване