01/11/13 12:13
(http://www.klassa.bg/)

Намериха убито семейство в София

Пет трупа намериха полицаи в столичния квартал „Гоце Делчев”. Според МВР става дума за семейна кавга, завършила с убийство. Най-вероятно извършителят ще се окаже член на семейството, имащ психични отклонения. Първоначалният оглед на мястото на трагедията е продължил до 3 часа сутринта.
МВР е отишла по сигнал в апартамента. Toй е подаден от съседи, които са съобщили, че не са виждали възрастната си съседка от няколко дни. Според информация на съседите, които са открили първи тялото на възрастната жена, входната врата на апартамента е била заключена. Те са имали ключ от жилището й и са влезли в него, тъй като не са я виждали от няколко дни и защото е имало теч на долния етаж, уточни старши комисар Йорданов, цитиран от news.bg. Видях кръв, нож и гилза, e казал съседът, който пръв е влязъл в апартамента. На място пристигнал патрул, който открил тялото на пенсионерката в коридора на апартамента с кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа - на мъж, жена и двама по-млади мъже. Към момента е установено, че смъртта на петимата е настъпила от огнестрелни и порезни рани. Възрастната жена е живеела с дъщеря си, зет си и двамата си внука. Тя е била 79-годишна, зет й е бил на 55 години, дъщерята - на 54 години, а двамата внуци Владимир и Георги, на 27 и 21 години. Бащата - Васил, е бивш служител на Министерството на отбраната, работил е като военен пилот и е имал пистолет, с който вероятно е извършено убийството. Майката Наташа пък е бивш служител на МВР. Предполага се, че 27-годишният Владимир, който е бил с психични отклонения, е убил роднините си, след което се е самоубил. Видял съм много неща, но такова нещо никога преди не съм виждал, заяви шефът на СДВР Валери Йорданов, който пристигна във входа, където е станало убийството. В момента един от основните въпроси, които стоят пред полицията, е кой е останал последен жив. По думите на Йорданов всички варианти са възможни, като се изключва единствено този 79-годишната Здравка да е автор на тежкото престъпление. Категорично към момента лисват данни друг човек да е участвал. Работим по версия за тежък битов инцидент, обясни още шефът на СДВР. Издирват се и близки и роднини на семейството, за да се събере повече информация, включително за здравословното състояние на двамата по-млади мъже. Към момента има данни, че и двамата са имали психически отклонение, но кой къде и как е лекуван предстои да се установи до няколко часа, допълни още шефът на столичната полиция. По повечето тела има рани както от нож, така и от пистолет 7,65 калибър, законно притежаван от 55-годишния Васил. Валери Йорданов отказа да даде подробности за коя от жертвите коя рана е била смъртоносна. Съседите описват семейството като скромно, не са били конфликтни, не са имали пререкания. По думите им, двамата младежи са имали леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани, с откриване на съответната документация, ако има такава.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване