01/11/13 14:56
(http://www.klassa.bg/)

Оланд: Тероризмът няма място в Сирия

Франция ще предостави цялата необходима подкрепа на сирийската опозиция, ако се гарантира, че "тероризмът не може да намери своето място и ще бъде изключен от целия процес", заяви френският президент Франсоа Оланд.

"Франция ще предприеме действия в съответствие с всички международни норми в подкрепа" на сирийската национална коалиция, "на място ще й предостави цялата необходима помощ при условие, че тероризмът не може да намери място и бъде изключен от целия процес", заяви френският президент на среща с дипломатическия корпус.
"Падането на режима е неизбежно, така че трябва да се подготвим за времето след Асад с изискването да не пренебрегваме нито една общност, която образува единството на сирийския народ, имам предвид конкретно християните и алауитите", посочи държавният глава.
Оланд подчерта, че Франция ще улесни, доколкото е възможно, политическия преход в Сирия. "Франция първа призна националната коалиция като единствен легитимен представител днес на сирийския народ", припомни той, подчертавайки, че "тази коалиция се структурира и засилва с всеки изминал ден".
По данни на ООН над 60 000 души са загинали от началото на бунта срещу режима на Башар ал-Асад, който се милитаризира с всеки изминал месец. Сред въоръжените групировки, сражаващи се срещу сирийския режим, има джихадисти, които поеха отговорност за самоубийствени атентати в Сирия.



















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване