01/11/13 10:14
(http://www.klassa.bg/)

Руски военни кораби ще проведат бойни маневри до бреговете на Сирия

Кораби на Черноморския флот на Русия в рамките на подготовката за мащабните военноморски учения, ще проведат тренировка с бойно маневриране недалеч от бреговете на Сирия, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости.
По-рано се посочваше, че ученията на групата кораби от ВМФ на Русия с участието на силите на Северния, Балтийския, Черноморския и Тихоокеанския флот на страната ще се проведат в края на януари в акваторията на Средиземно и Черно море.
„Тактическа група кораби на Черноморския флот, начело с крайцера „Москва”, ще проведе тренировка с бойно маневриране в източната част на Средиземно море. За подготовка към предстоящите учения танкерът „Иван Бубнов” дозареди корабите с гориво и питейна вода, в хода на което бяха отработени действията при възникване на извънредни ситуации. На 10 януари танкерът попълни запасите от гориво, питейна вода и храни в кипърското пристанище Ларнака”, се уточнява в съобщението.















РИА Новости

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване