01/11/13 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Сърбия ще отдаде на "Южен поток" статут на проект от национално значение

До края на януари 2013 г. Сърбия ще обяви строителството на газопровода „Южен поток” да проект от национално значение. Това е заявил в интервю за руската информационна агенция „Прайм” сръбският министър на финансите и икономиката Младжан Динкич.

„Това ще се случи в рамките на текущия месец. „Южен поток” действително е проект, който е от стратегическо значение за Сърбия и правителството е изготвило законопроект, с отдаването му на статут на национален проект”, заявява Младжан Динкич.

Съответният законопроект предстои да бъде обсъден от правителството на Сърбия и внесен за гласуване от парламента на страната.

Съгласно одобрените маршрути газопроводът „Южен поток”ще преминава от руския бряг в Анапа, през акваторията на Черно море до българското крайбрежие във Варна. От през българска територия газът ще продължава към Сърбия, Унгария и Словения, до северна Италия. Предвижда се разклонения на тръбопровода към Гърция, Хърватия и Република Сръбска, в състава на Босна и Херцеговина.



















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване