01/12/13 19:29
(http://www.klassa.bg/)

Астън Вила тъжи по Стенли

Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт призна в интервю пред английските медии, че борещият се с левкемията капитан на тима Стилиян Петров е "огромна загуба" за бившия европейски шампион.

Сърцатият българин бе диагностициран с коварната болест през миналата година, което и на практика сложи край на професионалната му кариера. Стенли продължава да се бори с рака, а в негово отсъствие Астън Вила не се радва на особено добри времена в английската Висша лига.

Преди години Мартин О'Нийл заплати сумата от 6 милиона лири на Селтик за българския халф, а Пол Ламбърт съжали, че за момента не разполага с подобни пари за равностоен негов заместник.

"Трябва да ви кажа, че снощи се видях със Стилиян. Неговата загуба е по-голяма за Астън Вила, отколкото повечето хора може би предполагат. Загубата за нас е огромна. Естествено, неговото здраве е най-важно в случая. Прекарах няколко часа с него, като той поставя всичко в перспектива. Останах с такива впечатления от думите му", заяви Ламбърт.

"Той е страхотен характер. Дори и в този момент, Стан е пълен с енергия. Той е голяма, голяма загуба за нашия клуб. Истината е, че се нуждаем от хора като него в съблекалнята. Той е от хората, които се нагърбват с отговорност и повишават глас пред останалите", добави мениджърът на Вила.

Попитан, дали разполага с нужните средства, за да привлече друг футболист като Стилиян Петров, Пол Ламбърт довери: "Вероятно не. Много неща зависят от парите. Петров струва 6 милиона лири на Астън Вила, като в последствие стойността му за клуба се оказа невероятна. Не само заради играта му, но и заради личността му. Познавам Стан добре, защото играхме заедно в Селтик. Помня какъв човек бе и тогава".

Астън Вила е сериозно застрашен от изпадане в Чемпиъншип през този сезон, като бирмингамският клуб се намира на само точка от зоната на изпадащите в английския елит.



















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване