01/12/13 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Емели Санде обра най-много номинации за "Брит"

Певицата Емели Санде получи четири номинации за наградите "Брит" 2013 г.

Талантливата изпълнителка, чийто албум се превърна в най-продавания на Острова за миналата година, ще се бори в категориите за най-добра певица, най-добър албум и ще присъства с две песни в категорията за най-добър сингъл.

Мъмфорд енд Сонс и Алт-Джей получиха по три номинации.

Покойната певица Ейми Уайнхаус беше удостоена с номинация за най-добра британска изпълнителка след издаването посмъртно на албум с нейни песни.

Певицата Рита Ора също събра три номинации, включително за най-добър сингъл, а Мюз, Палома Фейт, План Б и Оли Мюрс ще се борят за две награди.

По две номинации получиха и Джеси Уеър, Бен Хауърд, Риана и Колдплей.

Ако Риана спечели наградата за най-добра чуждестранна изпълнителка на церемонията на 20 февруари, това ще бъде нейната трета поредна победа.

Адел, която обра наградите "Брит" миналата година, ще се бори за най-добър сингъл за песента си към 23-тия и последен филм от поредицата за Джеймс Бонд "Skyfall".

Наградата за най-добро изпълнение на живо беше върната тази година и сред номинираните са рок ветераните от Ролинг Стоунс.Те печелят признанието точно 35 години след първата си номинация за награди "Брит".

Тазгодишната престижна статуетка е дело на художника Деймиън Хърст. Церемонията ще се състои в лондонската зала О2 Арена, а водещ ще бъде актьорът Джеймс Гордън.
Изпълнения на живо ще имат Мюз, Роби Уилямс, Емели Санде, Мъмфорд енд Сонс, Бен Хауърд и Уан Дайрекшън.

Шотландската соул сензация Емили Санде постави изключителен рекорд благодарение на дебютния си албум Our Version Of Events, който издаде през февруари 2012.

Тя се превърна в първият соло изпълнител, задържал се 47 поредни седмици в топ 10 на Великобритания.

Днес Санде е вторият изпълнител в историята на британските поп класации, който запазва позициите си сред първите десет за 47 поредна седмица.

Преди нея това сториха легендарните "Бийтълс". Техният рекорд е 62 поредни седмици в топ 10 с дебютната им компилация "Please Please Me".















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване