01/12/13 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Климатичните изменения ще направят времето в САЩ по-горещо и застрашено от природни бедствия

Доклад от националната оценка на климата на САЩ даде ясно да се разбере, че има връзка между климатичните промени и екстремните метеорологични условия, пише британският в. „Гардиън”.
Бъдещите поколения американци могат да очакват да прекарват по 25 дни в годината при непоносим температури от над 38 градуса по Целзий, като изменението на климата е на път да превърне страната в по-топло, по-сухо и застрашено от природни стихии място.
Националната оценка на климата, публикувана в петък, предостави пълна картина на ефекта, който оказват климатичните изменения върху живота в САЩ, и най-вероятните последици за в бъдеще.
Докладът, който се състои от 1 000 страници, и е изготвен от 300 правителствени учени и външни експерти, е недвусмислен относно човешкото влияние върху изменението на климата, както и за връзката между промените в климата и екстремните метеорологични условия.
„Климатичните изменения вече се отразяват на американския народ”, подчертава докладът.




















„Гардиън”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване