01/12/13 12:40
(http://radiomilena.com/)

Саботира се изборът на новия български патриарх

patriarshiq 300x182 Саботира се изборът на новия български патриархСаботира се изборът на новия български патриарх – така в свое изявление Софийската митрополия коментира вчерашния отказ на епархийския съвет и архиерейските наместници да подпишат списъка за епархийски представители, които ще избират нов патрирах на 24 февруари. Знаете списъкът беше изготвен от и.д. Софийски митрополит Кирил.   От митрополията признават, че в процеса на изготвяне на списъка са се появили разногласия, които набирайки своята острота, за съжаление ясно са показали, че става дума за саботиране на избора на новия Български патрирах и Софийски митрополит.   Този акт сам по себе си е недопустим за църковната дисциплина, каноничното съзнание и поведение на православния клирик и християнин, пише още в изявлението. Там се казва още, че утре на 13 януари, когато ще се избират епархийските представители, на епархийските избиратели ще бъде представен именно този списък.   Агенция КРОСС припомня, че вчера епархийският съвет и архиерейските наместници от епархията не подписаха изготвения списък с довода, че не познават хората в него и че не фигурират представители на 6-те околии край София, съобщи бнт. Един от архиерейските наместници – отец Петър от Самоков – каза дори, че е заплашван с уволнение от митрополит Кирил и че в понеделник ще заведе жалба в Светия синод за нарушаване на църковния устав при вчерашния избор.

 Саботира се изборът на новия български патриарх

bookmark Саботира се изборът на новия български патриархsvejo Саботира се изборът на новия български патриархgoogle Саботира се изборът на новия български патриархdelicious Саботира се изборът на новия български патриархstumbleupon Саботира се изборът на новия български патриархfacebook Саботира се изборът на новия български патриархСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване