01/13/13 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Георги Кадиев сигнализира за злоупотреби за над 500 хиляди лева в Столичния автотранспорт

Има сериозни опасения за извършени финансови злоупотреби в поделение "Земляне" на „Столичен автотранспорт“. Данните се отнасят за купуването на работно облекло в поделението и могат да достигнат до 550-600 хил. лева за периода 2009 – 2011 година.
Това съобщава общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който изпраща специално питане по въпроса до столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков.
"Получих сигнал за финансови нарушения извършвани в поделение "Земляне" на Столичен Автотранспорт включващи различни сфери на работата в поделението и това поражда съмнение за цялостния начин на управление на поделение Земляне, както и за цялостното състояние на Столичен Автотранспорт и транспортните компании в Столична община. При проучване на сигнала се виждат силно притеснителни факти при закупуването на работно облекло и резервни части от поделението. За периода 2009-2011 г., чрез завишени цени на закупуваните стоки, Столичен Автотранспорт е ощетен с над 460 хил. лева или около 3/4 от всички изразходвани по това перо средства", се казва в сигнала.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване