01/13/13 15:54
(http://www.klassa.bg/)

ЕС готви план за мир между израелци и палестинци, който няма да се хареса на Тел Авив

Европейският съюз работи върху план за деблокиране на мирния процес между израелци и палестинци, разкрива в.“Едиот Ахронот“, цитиран от АФП. Планът ще бъде обявен след парламентарните избори в Израел, които са на 22 януари. Според дипломатически източници в Ерусалим, той предвижда „създаване на палестинска държава в границите от 1967 г. със столица Източен Ерусалим“. Ще бъде поискано преди това Израел да замрази строителството на всякакви селища в бившите палестински земи.
Планът ще съдържа график за преговори и ще бъде обявен към март, след като бъде създадено новото израелско правителство. Според вестника, инициатори на плана са Франция и Великобритания, подкрепени от Германия. Той се очаква да бъде одобрен от целия ЕС.
„Европейците нямат възможност да ни наложат споразумение, но могат да ни злепоставят“, казват пред вестника висши израелски представители.
Израело-палестинските преговори бяха замразени през септември 2010 г. Палестинската страна настоява за прекратяване на израелската колонизация, докато се преговаря за мир, но Израел отхвърля всякакви предварителни условия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване