01/13/13 13:09
(http://www.klassa.bg/)

Най-богатият французин вероятно няма да получи белгийско гражданство

Прокуратурата в Белгия отказа гражданство на най-богатия французин Бернар Арно, съобщи в.”Морген”. Според в.”Соар" две са причините за отказа. Първо Арно не е успял да докаже, че в последните 3 г. е живял основно в Белгия, което е условие за получаване на гражданство. Освен това, прокуратурата проверява трансфера на негови фирми в Белгия. Преди това отрицателен отговор даде и Бюрото за чужденците в Брюксел.
Сега остава да се произнесе Службата за държавна сигурност, след което въз основа на трите мнения, през пролетта окончателното решение ще бъде взето от парламентарната комисия по натурализация.
Бернар Арно е собственик на компанията Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH). Неговото състояние се оценява от сп. „Форбс” на 41 милиарда долара. LVMH държи правата върху луксозните марки Louis Vuitton и Bulgari.
Милиардерът поиска белгийско гражданство миналата година, но твърди, че това не е свързано с „данъка богатство“ на френския президент Франсоа Оланд. По думите на Арно, той иска да разшири бизнеса си в Белгия, като ще продължи да плаща данъците си във Франция.
През 2012 г. два пъти повече французи – 126 - са подали молба за белгийско гражданство, съобщи председателят на комисията по миграцията в белгийския парламент Жорж Далеман. Един от тях е и френският актьор Жерар Депардийо, който вече получи руски паспорт, но поддържа молбата си да стане и белгийски поданик.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване