01/13/13 07:09
(http://www.klassa.bg/)

Отказването от алкохола през януари вреди на здравето

Отказването на алкохола през януари е противопоказно за здравето, показва ново изследване на британски изследователи, разкри Дейли Мейл.

Повечето хора си обещават да спрат лошите навици след Нова година, но проучване показва, че януари е най-неподходящият месец за такива решения.

Вместо като положителна стъпка, учените определят това като проблем за здравословното състояние.

Изследванията показват, че ако откажете спиртните напитки през първия месец от годината, през февруари наваксвате неизпитото количество двойно, че дори и тройно.

Мъжете, които искат да откажат пиенето, се радват на временно облекчение, но след няколко седмици се връщат към вредния навик и то с още по-голяма сила.

От медицинска гледна точка е много по-добре да продължите да пиете, но в умерени количества.

Почерпката веднъж седмично е много по-добър вариант, отколкото да се откажете от алкохола в продължение на цяла година.

Полезно е да си почивате от спирта поне два или три дни в седмицата – това е най-сигурният начин, че ще запазите здравето на организма си.

Не се заблуждавайте, че можете да изхвърлите просто така греховете, които сте натрупвали през годината, само с един месец благоприлично поведение.

Ако след това отново започнете да консумирате същото голямо количество алкохол (или по-голямо), тялото ви всъщност ще влоши състоянието си.

Нанасяме най-трайна и съществена вреда върху организма си, когато употребяваме всекидневно алкохолни напитки за голям период от време.

Черният дроб е орган, който се регенерира сам. Разгражда алкохола много ефективно, но за да работи добре, трябва да има няколко дни почивка.

Честото препиване води до натрупване на мазнини в черния дроб, което затруднява неговата дейност.



















Дейли Мейл


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване