01/14/13 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева призова премиера да поеме отговорност за „мъртвите души“ в избирателните списъци

"Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме отговорността за честното провеждане на изборите и изчистването на “мъртвите души” в избирателните списъци”. Това заяви в Пловдив председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева по повод изнесените данни за над 950 000 “мъртви души” в списъците за референдума.
“Защо след като ГЕРБ обещаха, че ще променят Изборния кодекс достатъчно рано и ще се откажат от “лошите практики” от предходните избори, днес, шест месеца преди изборите, още сме с тези “мъртви души” в списъците”, попита Кунева. “Тези “мъртви души” са отговорност на това правителство, защото то е на власт, но моята свръх-задача ще е провеждането на честни избори. За нас е важно да спечелим изборите честно. Купени и нечестни гласове няма да допусна – никакви и по никакъв повод, под никакви условия”, категорична бе Кунева. Според нея “неизчистените “ избирателни списъци позволяват големи измами при гласуването и Движението ще работи максимално за провеждането на честни избори. “Предстоят пет години, в които ще има избори. Хайде всяка година да изчистваме списъците, крачка по крачка от тези 950 000 “мъртви души”. Да започнем от предстоящите парламентарни избори. Ние няма да спрем, докато този проблем не бъде решен”, допълни лидерът на “Движение България на гражданите”.
Организационният секретар на партията Калин Томов призова обществото да превърне в кауза провеждането на честни избори, а премиерът не може да остане безучастен, както вече се е случило при коалицията “Марковска” и “Дюнигейт”.
Пред пловдивските медии Меглена Кунева разясни и причините, поради които партията призовава за бойкот на референдума. “Възмущават ме фарсът и фалшът – въпросът на предстоящото допитване е неясен, няма въпрос”, коментира още Кунева. Тя съобщи, че Движението е в процес на представяне на управленската си програма, която ще е с акцент върху растежа. По думите й е важно на “шестата година от членството си в ЕС България да усвоява значително по-успешно евросредствата и да се сравнява с държави като Полша.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване