01/14/13 15:21
(http://www.klassa.bg/)

Само 8 от 26 катастрофи с коли на НСО били по вина на службата

„Данните сочат, че през изминалата година с автомобили на службата са станали 26 леки пътно-транспортни произшествия /с материални щети/ като 8 от тях са по вина на шофьори от НСО, а останалите 18 катастрофи са причинени от други участници в движението. Това каза пред „Фокус” бригаден генерал Тодор Коджейков, началник на Националната служба за охрана - НСО.
„Като най-често срещано нарушение при пътните инциденти, причинени от наши водачи, можем да посочим неспазването на дистанция. Виновните служители носят административно-наказателна отговорност по Закона за движение по пътищата и са обект на санкции от пътната полиция, а в службата им се налагат дисциплинарни наказания съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили”, каза бригаден генерал Коджейков.
По думите му благодарение на предприетите от ръководния екип на службата превантивни мерки, се наблюдава тенденция за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия.
„Всеки ден преди да седнат зад волана, шофьорите минават през задължителни инструктаж, медицински преглед и тест за употреба на алкохол. При водения целогодишен учебен процес със служителите се акцентира на професионалното изпълнение на техните задължения – да бъдат толерантни на пътя и да не създават предпоставки за катастрофи”, каза бригаден генерал Коджейков.
„Колкото до критиките в общественото пространство за пътните инциденти с автомобили на НСО, не е морално да прехвърляме всеки път вината върху шофьорите на службата. От изнесените по-горе данни е видно, че две трети от общия брой пътно-транспортни произшествия са причинени от другите участници в движението”, каза той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване