01/15/13 12:09
(http://www.klassa.bg/)

Башар Асад живеел на кораб в морето, охраняван от руснаци

Президентът на Сирия Башар Асад се намира на военен кораб в Средиземно море, охраняван от хора на руската Федерална служба за сигурност. Това съобщи излизащият в Саудитска Арабия в.“Ал Уатан“, цитиран от израелската секция на Нюзру. На кораба се намират също членовете на семейството на президента и неговите най-близки съратници. Когато се налага да е в Сирия, Асад използва хеликоптер, но го прави много рядко. Вестникът не уточнява дари корабът е сирийски или руски.
Според „Ал Уатан“ причините за това необичайно местожителство са две. Първо, Асад не се доверява на собствената си охрана. Освен това, ако е на кораб, той лесно ще се укрие, в момента, когато бъде свален режимът в Дамаск. Източникът твърди, че Асад е постигнал споразумение с Русия за предоставяне на политическо убежище.
РИА „Новости“ цитира белгийски медии, които се позовават на спецслужбите на Саудитска Арабия, според които Асад и приближените му повечето време се намират в Средиземно море на борда на военен кораб под руска охрана.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване