01/15/13 15:53
(http://www.hsnovini.com/)

Божидара Топузова продължава в борбата за място в националния

Снимка: архив

Възпитаничката на хасковския клуб по бадминтон Божидара Топузова продължава в борбата за място в националния отбор за Европейско първенство за юноши и девойки до 19 –годишна възраст, което ще се проведе в турската столица Анкара.

Хасковската състезателка се класира за последния тур от квалификациите, които определят участниците в представителния отбор на страната за ЕП. През изминалият уикенд тя записа загуба от Мария Мицова от Русе и победа срещу Мила Иванова от Стара Загора. Освен Божидара в събота и неделя в Стара Загора играха и хасковлиите Даниел Николов и Ева Тонева, които въпреки добрата си игра не успяха да продължат напред. Следващата квалификация на на 26 – 27- ми февруари.

Преди броени дни състезателите до 13- години на местния клуб се завърнаха от международен турнир в Унгария.

“На състезанието ние бяхме единствения отбор, който се представя клубно, а останалите чуждестранни тимове са бяха селекции от национални отбори на страните си” , заяви за Хасково Новини старши треньора Станимир Бойчинов.

В групите хасковлии загубиха от противниците си, в силни и драматични сблъсъци. За деветото място клуб по бадминтон “Хасково” победи безпроблемно представителите на Словения. Като положителен резултат от първото си участие на този турнир от клуба определят силната игра на Йоан Гаргов и Дани Палабойков, които са загубили само по една среща.

“Израстване в играта и заявка за голямо бъдеще показаха и Таня Петкова, Михаела Палабойкова, Слава Косева, Деница Стоянова и Петко Петков”, заяви още треньора на тима Станимир Бойчинов.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване