01/15/13 14:16
(http://www.klassa.bg/)

Британските лордове се обявиха за декриминализиране на дрогата

Съхранението и използването на наркотици трябва да бъде декриминализирано във Великобритания. За това се обяви група от Камарата на лордовете в британския парламент. Благородниците смятат, че съдебните наказания само маргинализират наркоманите. Те предлагат да се разреши продажбата в лицензирани магазини на най-безопасните наркотични вещества, а доставката на най-опасните да остане под забрана. Хората, които притежават малки количества от т.н. „тежки“ наркотици, обаче, не трябва да бъдат наказвани.
От министерството на вътрешните работи в Лондон благодариха на лордовете за направените препоръки и обещаха те да бъдат разгледани, съобщава Би Би Си.
Премиерът Дейвид Камерън заяви миналия месец, че няма нужда от създаване на комисия за декриминализация и легализация на наркотиците, защото правителството се справя добре в борбата с дрогата.
Законът за злоупотреба с наркотиците в Обединеното кралство е контрапродуктивен, заяви пред Би Би Си председателят на парламентарната група баронеса Мичър (на снимката). Този закон е приет през 1971 г. и трябва да бъде променен, добави тя. По думите й има наркотици, които са много по-безопасни от алкохола и цигарите. Тя уточни, че говори за легалната дрога, а не за милионите таблетки екстази, които престъпни групировки продават на младежите.
В доклада се отбелязва, че след като Португалия декриминализира наркотиците, броят на младите наркомани в страната намалява.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване