01/15/13 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Българските LILLY OF THE WEST покоряват Ирландия

Единствената кънтри група в България LILLY OF THE WEST заминава на турне в Ирландия по специална покана от големия ежегоден фестивал Shannonside Winter music festival. Една от най-успешните банди в Европа в този музикален жанр с вокал неотразимата Лили Друмева, ще обиколи страната на детелините за периода от 17 до 20 януари 2013 година. Членовете на българската кънтри формация ще отседнат в замъка „Бунрати” и ще посетят околностите на град Лимрик, регион Клер в Ирландия.
Програмата на ирландския зимен фестивал ще включва повече от 80 събития, акустични концерти на групи от Европа и САЩ, в стиловете: ирландски фолк, кънтри, блуграс, рокабили, блус, кейджън, джаз и суинг. LILLY OF THE WEST ще имат по два концерта на ден, както и участия по ирландското радио и телевизия.
В покровителстваната от Свети Патрик държавата, Лили Друмева (вокал, китара, цигулка), Свобода Боздуганова (контрабас), Ясен Василев (китара), Михаил Шишков (банджо, Добро китара, хармоника и пиано), Люси Стойнев (цигулка, акустична китара, вокал) и Павлин Малинов (ударни и перкусии) ще представят нов репертоар, който включва ирландски инструментали за цигулка (jigs & reels), кaкто и известни ирландски балади (Red is the rose, Sally gardens). Групата има и чисто нови авторски песни, които ще представи за първи път на живо.
За феновете в България, следващият концерт на LILLY OF THE WEST е в „Студио 5” на 25 януари ( петък), от 19:00 часа.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване