01/15/13 16:30
(http://www.hsnovini.com/)

Диабетно болните на безплатни прегледи от днес

Прегледите се провеждат всеки вторник и четвъртък

136 диабетици от хасковското сдружение „Диабет 2012” ще преминат безплатни прегледи в Очно и Ушно отделения на многопрофилната болница в областния град. Прегледите започнаха от днес и ще продължат в рамките на три месеца.

От многопрофилната болница са изготвили график за прегледите. Те ще се извършват всеки вторник и четвъртък. На ден по списък ще минават по 15 души, уточниха от здравното заведение. “Записали сме 102 души, които сме приели на общо събрание. Сега подадоха документи още 34. Тях също сме включили в програмата за преглед”, сподели Милка Кънчева, председател „Диабет 2012”.

Диабетиците страдат от редица заболявания на очите. Профилактичният преглед включва изследвания на диабетната ретинопатия и измерване на очното налягане за глаукома. Диабета уврежда и  слуховия нерв. Развива се така наречената диабетна кохлиопатия. Заболяването води до загуба на слуха.

 

Профилактичният преглед включва изследвания на диабетната ретинопатия и измерване на очното налягане

Близо 500 души от областта годишно страдат от намаление на слуха и имат нужда от слухов апарат. По данни на здравното заведение на 10 деца от 1 до 3 години от региона, са слуховопротезирани. Слуховите апарати са безплатни. 3-членна лекарска комисия преценя нуждата от тях.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване