01/15/13 22:08
(http://www.klassa.bg/)

Една много тъжна изложба за двама майстори на смеха

Изложба карикатури и рисунки в памет на Румен Драгостинов (1955-2011) и Коста Драгостинов (1933-2012). С творчеството на двамата големи майстори на карикатурата ще се срещнем в
Галерията на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 4. Откриване - 16 януари,, 18 ч.
Два свята – Светът на ежедневието и Светът на вечността. Два свята. Светът на ежедневните грижи и Светът на вечното безгрижие. Два свята. Светът на Злобата на деня и Светът на Усмивката на вечността. Два свята. Светът на лъжата, в която живеем и Светът на истината, откъдето Румен и Коста ни изпращат своите послания. Два свята. Светът на живите и Светът на мъртвите. Два свята, живеем в два свята. Въпросът, който задава тази изложба, е дали единият от тях не е излишен.
“Румен Драгостинов намери своята авторска идентичност - великолепен виц, изтънчена и естетска рисунка, която моментално очарова и грабва сред хилядите авторски послания, които присъстват на всеки международен конкурс.Той си отиде като истинска звезда - на върха на моженето и славата си като карикатурист. За 55 години описа удивителна траектория по целия свят.”Илиян Савков 9 август 2011 г.
“Коста Драгостинов винаги ме е привличал с нещо необичайно за повечето карикатуристи - пластически усет за форма и рисунка.Той ни показва другата, трайната страна на свободния дух - еротиката.С много нежност и добронамерена ирония формира женското присъствие, като го извисява до онази истина, която наричаме изкуство.”Светлин Русев 31 октомври 1994 г.

Една толкова тъжна изложба на двама майстори на смеха и сатирата! Защото вече ги няма! Защото синът Румен изпревари нелепо бащата, Коста. Защото и двамата си отидоха без време, способни да дадат толкова много и на карикатурата, и на феновете и, които ги ценяха и обичаха!
Струва си да си припомним за Румен и Коста Драгостинови на тяхната изложба.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване