01/15/13 16:36
(http://www.hsnovini.com/)

Обучение по руски език в детските градини предлагат русисти

Екип от специалисти е изготвил методология за обучение по руски език

Децата в детските градини и предучилищните групи ще имат възможност да изучават руски език. Идеята е на на Българо-руския клуб и Демократичния съюз на жените в Хасково. Инициативата е подкрепена от общината и образователния инспекторат.

На работна среща днес бе представена методиката за преподаване на руски на децата пред директори на детски градини и училища в общината. В методиката е заложен и игровият подход. Така по забавен начин децата от предучилищна възраст ще усвоят по-лесно езика. Идеята на инициаторите е обучението да започне от втория срок. Единствената детска градина в общината, в която се изучава руски език е “Пчелица” в село Малево. Там уроците са безплатни, сподели Ирина Чавдарова, координатор ДСЖ-Хасково.

Интересът към руския език расте със всяка година, както от страна на българския бизнес, така и от родители на ученици, отчетоха организаторите. Подкрепа има и от община Хасково, която преди 8 години подписа споразумение за сътрудничество с руския град Шатура, Московска област.

Ирина Чавдарова, координатор ДСЖ-Хасково

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване