01/15/13 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Полски евродепутат се ядоса на Депардийо, заподозря го в „безкрайна глупост“

Полският евродепутат Марек Мигалски се ядоса на критиките на френския актьор Жерар Депардийо по адрес на руската опозиция и му написа открито писмо, съобщи „Дойче веле“.
„Или сте безгранично глупав, или не си давате сметка какво говорите“, написа Мигалски на Депардийо, който след като получи руски паспорт, нарече Русия „велика демокрация“ и разкритикува опозицията. Към писмото, което е изпратил на актьора, Мигалски е приложил и доклад на международната правозащитна организация Human Rights Watch, който описва ситуацията в Русия. Актьорът също така е получил документален филм за починалия в следствения арест в Москва адвокат Сергей Магнитски.
„Искрено Ви желая да бъдете щастлив и богат, но само не говорете повече такива глупости, защото обиждате хората, които се борят за демокрация и зачитане на човешките права в Русия “, цитира Дойче веле“ част от писмото на евродепутата.
Френският актьор Жерар Депардийо кандидатства и за белгийско гражданство. Докато чака решение, той получи белгийска шофьорска книжка. Тя ще му е нужна, ако му бъде отнета френската, предаде АФП. Когато отишъл да си вземе книжката, Депардийо занесъл на белгийските служители няколко бутилки вино от собствената си изба в Анжу.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване