01/15/13 09:03
(http://www.klassa.bg/)

Сингапур с нови мерки срещу високите цени на имотите

Сингапур отново предприема мерки за ограничаване на нажежния до червено пазар на недвижими имоти, като “атакува” цените на акциите на големите фирми за недвижими имоти. Така книжата на CapitaLand паднаха с почти 6%, тези на Keppel Land се понижиха с 7,5%, а тези на City Developments - със 7,3% в ранната търговия, информира “Би Би Си".

Властите въведоха по-високи данъци върху промишлените и жилищните имоти. 

Цените в страната продължават да нарастват въпреки слабата икономика и предишните опити на правителството да ги свали.

"Смятаме, че реакцията на този набор от всеобхватни мерки ще бъде най-значимата досега, в сравнение с предишните шест опита”, се казва в доклад на британската банка Barclays.

"Съчетано с голямото осигуряване на обществени и частни жилища през следващите няколко години, ние смятаме, че цените на имотите най-вероятно ще се стабилизират, ако не паднат дори още през тази година".

Чужденците и фирмите, които купуват жилищни имоти вече ще плащат повишен гербов налог от 15%, който досега беше 10% (това е марка, поставяща се на документа и удостоверяваща, че е заплатена такса (гербов налог) в полза на държавата).

За пръв път властите въвеждат и гербов налог за тези, които продават складове и фабрики в рамките на 3 години, след като са ги купили. Таксата ще варира между 5 и 15 на сто в зависимост от вида на имота.




















“Би Би Си"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване