01/16/13 16:04
(http://www.hsnovini.com/)

70 деца от Димитровград с общински стипендии

Най-много общински стипендианти има в ОУ “Пенчо Славейков”"

70 деца от димитровградско ще бъдат отличени със стипендии, съгласно общинската Наредба за стимулиране на талантите. Финансовите стимули ще  връчи кметът на общината Иво Димов на официална церемония на 22 януари, в зала „Гросето”.

Най-много са наградените от ОУ “Пенчо Славейков”, където стипендии получават 24 деца. 9 са отличените от ОУ “Алеко Константинов”, 12 са пък изявените ученици от Природо-математическата гимназия. Стипендии ще получат и 7 възпитаници на местната езикова гимназия. Отличени са още и ученици от СОУ “Любен Каравелов” и  професионалната гимназия. Сред отличените със стипендии е и възпитаник от ЦДГ №1, филиал „Роза”.

“Стипендиите се раздават по общинската Наредба за условията и реда за закрила на децата с изявени дарби . Това е втората сесия за 2012 година, която се проведе до 30 ноември и бе утвърдена в края на декември м.г.”, сподели старши експертът Антоанета Шаркова.

 

Антоанета Шаркова, старши експерт община Димитровград

Отличените ще получат финансов стимул  от 50 до 240 лева. 10 180 лева е общият размер на отпуснатите от общината стипендии. 6 ученици пък ще получат национални стипендии, информираха от кметската администрация. Двама от тях за участие в международни прояви по астрономия, а останалите – в областта на танцовото изкуство.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване