01/16/13 14:25
(http://www.klassa.bg/)

Диан Червенкондев: Рестартирането на проекта „Белене“ ще доведе икономиката до катастрофа

На предстоящия референдум всеки трябва да направи своя избор относно АЕЦ „Белене“ - или да повярва, че централата струва 4 млрд. евро или да повярва на междинния доклад на Временната комисия за проверка на проекта АЕЦ „Белене” и на оценките на водещи международни енергийни експерти и компании, които казват, че централа ще струва над 10 млрд. евро. На всеки един български гражданин няма как да е безразлично какво би струвала АЕЦ „Белене“. С междинния доклад на комисията стана известна истината за  проекта „Белене“– от това, което показват документите.  Тя ще струва не 4 млрд., а над 10 млрд. евро. За да се построи една толкова скъпа  централа, е необходим голям кредит. По него ще трябва да се плащат значителни лихви, които ще се отразят пагубно на българския бюджет и на българската икономика. Колкото по-скъпо струва централата, толкова по-скъпа ще е енергията, която всички ние един ден ще плащаме. 
Затова считам, че през следващите две седмици разяснителната кампания трябва да протича изключително активно и хората да разберат истината за проекта „Белене“ – истинските цени и истинските прогнози. Ако проектът „Белене“ бъде рестартиран, това означава катастрофа за българската икономика. Един неинформиран избор би ни довел до там. БСП подкрепя противоположната теза единствено с политическо говорене. ГЕРБ доказва всеки свой аргумент с факти и обстоятелства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване