01/16/13 17:28
(http://www.klassa.bg/)

Започва изтеглянето на българските военни от Афганистан

Правителството прие решение за прекратяване на участието в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) на част от българския контингент там.
От 1 март ще започне изтеглянето на ротата за действие в зоната за отбрана на летище Кабул, а от 31 март – на екипа от инструктори. Българските медицински екипи и специалисти, които работят в Херат се изтеглят отт 31 декември 2012 г.
Решението е в изпълнение на приетата от Министерския съвет в края на 2011 г. стратегия за
трансформиране на участието на въоръжените ни сили в операцията на ръководените от НАТО международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан.
То е съобразено и с политико-военните решения в НАТО и процесите по предаване на отговорностите по сигурността на Афганистанските национални сили за сигурност, се посочва в съобщение на правителствената пресслужба.
До края на 2014 г. ще продължи текущото ни участие с национално командване, щабен елемент, рота за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар и екипи от съветници за местните сили за сигурност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване