01/17/13 06:22
(http://www.klassa.bg/)

От „Боинг” заявиха, че „Дриймлайнер” е „безопасен”, Индия прекрати полетите на този тип самолет

От „Боинг” заявиха, че техните самолети „Дриймлайнер” 787 са безопасни, след като американските власти постановиха авиокомпаниите да спрат да извършват полети с този тип самолети заради риск от пожар, свързан с литиевите батерии, предаде АФП.
„Ние сме убедени, че 787 е безопасен и стоим зад това. Ние ще предприемем всички необходими стъпки през идните дни, за да уверим нашите клиенти и пътници в безопасността на „Дриймлайнер” и самолетите да се върнат в експлоатация”, заявиха от компанията.
Същевременно, всички „Боинг 787”, които работят в Япония, трябва да останат на земята и да не предприемат полети, преди да бъде потвърдено, че батериите им са безопасни.
Авиационният регулатор на Индия също съобщи, че е наредил на "Еър Индия" да прекрати полетите на всичките си шест самолета "Дриймлайнер", след като американските регулаторни органи изразиха загриженост за безопасността им.












АФП.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване