01/17/13 16:04
(http://www.hsnovini.com/)

Още топли дни ни очакват през януари

И днес времето бе по- скоро пролетно, отколкото зимно

Температури, които бяха измерени в последните дни не са напълно характерни за тази част от годината, но и не  се отбелязват за пръв път. Подобни явления с краткотрайни периоди на затопляне и застудяване за региона се случват и през зимната част на годината. Голямо влияние за това оказва специфичното разположение на страната и влиянието на Средиземно и Черно море, коментираха от Метеорологичната обсерватория в Хасково. В някои случаи в областта са били отбелязвани температури с 7- 8 градуса разлика от други части на България.

“През последните дни над страната преминава един много топъл средиземноморски циклон, което повиши значително температурите. Това ще продължи още няколко дни.  Нормализиране на температурите се очаква след около 7- 8 дни. През този период ще бъде топло, дори в следващите 1- 2 дни може би ще има температури значително по- високи от нормалните за тази част от годината. След ден- два ще има понижение на градусите, но все още ще има високи за сезона”, заяви директорът на метеорологичната обсерватория в Хасково, Спас Александров.

През следващият седмичен период времето ще бъде променливо, от разкъсана облачност до слънчево в някои моменти, до превалявания от дъжд. През почивните дни се очакват малко по- високи температури. В събота може да има леко понижение. В неделя обаче отново се очаква повишение на температурите.

Най- ниската температура измерена на 17- ти януари е била – 20 градуса през 1944 г., а най- топло е било през 1970 г. , когато са били измерени + 16 градуса. За целият месец януари рекордите са били на 15- ти през 1980 г. с – 24, 2 градуса, а най- топло през януари е било на 30- ти през 2002 г. , когато температурите са достигнали 20, 2 градуса.

Хасково Новини

Спас Александров- директор на Метеорологичната обсерватория в Хасково

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване