01/18/13 20:15
(http://www.klassa.bg/)

Времето утре - и сняг, и дъжд

През нощта вятърът ще се ориентира от запад и с него ще прониква по-студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи - в Западна България и в централната част от Дунавската равнина от сняг, в останалите райони от дъжд. Минимални температури – предимно между минус 2° и 3°. В София около минус 1°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН. Утре преди обяд все още на много места в Западна България, централните части на Дунавската равнина и Предбалкана ще превалява сняг, в крайните югоизточни райони - дъжд. Около обяд от запад на изток валежите ще спират. Ще започне разкъсване на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен, западен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, по Черноморието до 9°. В София – около 5°.

По Черноморието времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-значителни около и след обад в крайните южни райони. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 6° и 9°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температурата на морската вода е 5-6°.
В планините ще духа силен, по билата до бурен западен вятър. Ще преобладава облачно време с валежи от сняг. След обяд валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Максимална температура на 1200 м около 1°, на 2000 м – минус 4°.
През следващите дни ще духа слаб до умерен южен вятър и отново ще бъде сравнително топло. В неделя облачността ще е променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. По-често значителна облачност ще има в началото на следващата седмица. В понеделник дъжд ще превали в крайните южни райони. Във вторник слаби валежи ще има на повече места в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване