01/18/13 16:02
(http://radiomilena.com/)

Подписаха договора за водния цикъл на Кърджали

85a6addd0f94f50c12a20f78ad0d2ed4 300x182 Подписаха договора за водния цикъл на КърджалиКметът на Кърджали Хасан Азис и екоминистър Нона Караджова подписаха договора за Водния цикъл на града. Проектът е на стойност 70 млн. лв. и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Той включва изграждането на пречиствателна станция и 37 км водопроводна и канализационна мрежа, предаде КРОСС. След изпълнението му ще се прекрати изливането на отпадъчни води в р. Арда през сухи дерета, канавки и по улиците в съответствие с изпълнението на програмата за прилагане на европейската директива за пречистване на отпадъчни води от населени места. Ще се намалят и разходите на водния оператор и на населението, подчертават специалистите.
„Проектът вече е подписан и само 2 милиона лева е съфинансирането на община Кърджали“, обясни депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, която присъства на официалната церемония. Тя призова колегата си от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски „да се извини на кърджалийци за лъжата, че проектът за воден цикъл на Кърджали няма да види бял свят“. По думите на Караянчева община Кърджали е подписала един от най-значимите си договори за воден цикъл.

 Подписаха договора за водния цикъл на Кърджали

bookmark Подписаха договора за водния цикъл на Кърджалиsvejo Подписаха договора за водния цикъл на Кърджалиgoogle Подписаха договора за водния цикъл на Кърджалиdelicious Подписаха договора за водния цикъл на Кърджалиstumbleupon Подписаха договора за водния цикъл на Кърджалиfacebook Подписаха договора за водния цикъл на КърджалиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване