01/19/13 05:21
(http://radiomilena.com/)

4-годишните задължително ще ходят на детска градина

deca1 150x150 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаПредучилищното образование става задължително за 4-годишните деца. Това решиха депутатите с гласуването на второ четене текстове от новия Закон за училищното и предучилищно образование.
След тридневно обсъждане на текстовете и въпреки протестите на родителски организации и възраженията на опозицията мнозинството в парламента реши предучилищното образование да е задължително от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 4-годишна възраст на детето, предаде „Фокус“.
Гласуваха 122 депутати, от които 86 – „за“, 33 – „против“ и 3-ма се въздържаха. В заключителните разпоредби на закона, които предстои да бъдат гласувани, се предвижда текстът да влезе в сила от 2016 г.
Задължителнато предучилищно образование за 4-годишните предвижда и самостоятелна организация по избор на родители. Това бе включено в текста вчера, след като текстът предизвика вълна от недоволство сред родители.
Депутатите решиха още, че училищното образование е задължително до навършване на 16-годишна възраст и започва от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 7-годишна възраст на детето. По преценка на родителя училищното образование може да започне и от учебната година с начало в годината на навършване на 6-годишна възраст на детето.

 4 годишните задължително ще ходят на детска градина

bookmark 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаsvejo 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаgoogle 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаdelicious 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаstumbleupon 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаfacebook 4 годишните задължително ще ходят на детска градинаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване