01/19/13 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Facebook причинява "загуба на контрол" и може да провокира антисоциално поведение

Facebook и други социални мрежи могат да накарат потребителите да загубят контрол и да доведат до насилие, затлъстяване и дългове, съобщи "Дейли мейл". Дори и петминутно сърфиране в социалните мрежи може да накара потребителите да повярват толкова много в себе си, че да станат по-импулсивни. Последиците от това са по-голяма склонност към преяждане, загуба на концентрация и липса на внимание, показват резултатите от проведено проучване. Изследователите също така се опасяват, че загубата на контрол, предизвикана от използването на Facebook, може да доведе до социални проблеми като агресия и насилие.

"Като се има предвид, че самоконтролът е важен за поддържане на обществения ред и личното благополучие, последиците от този коварен ефект може да са значителни", предупреждава американско проучване. "Това важи особено много за подрастващите и младежите, които са сред най-честите потребители на социалните мрежи и използването им е нормална част от тяхното ежедневие." Изследването на д-р Андрю Стивън от Университета в Питсбърг и д-р Кийт Уилкокс от Колумбийския университет в Ню Йорк включва над 1000 потребители на Facebook. Според резултатите от него за пръв път става ясно, че Facebook и други социални мрежи водят до загуба на контрол.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване