01/19/13 12:51
(http://e-vestnik.bg/)

Атентат срещу Доган или завръщането на Сокола без гръм, но с трясък

Нападението срещу Ахмед Доган. Снимка: от тв екрана

Като дълго сдържан въздух (но не под външно налягане- защото беше напълно „забравен” от Борисов като обект на неговите предизборни закани), факторът „Доган” отново изригна предизборно.

Ключовата кодова дума за взривяването на информационното пространство като имплозия, засмукваща към себе си цялото внимание насред подготовката за референдум, този път не е „обръч” (от фирми), нито (раздаване на) „порциите” , а направо е АТЕНТАТ! Истински при това.

Истински?

Предстои да се изяснява, но може и да се изясни точно толкова, колкото смъртта на Ахмед Емин, един от най-приближените сътрудници на Доган, намерен прострелян в неговите боянски сараи и опозорен от Доган нарита посмъртно с презрителни квалификации със сексуален подтекст. Защото официалното разследване остави по-скоро впечатлението за забърсване на кървавите следи, постановявайки, че става дума за самоубийство, което обаче никак не се връзва с изблика на необуздан гняв по адрес на покойника от страна на самия Доган.

Не знам дали това ще помогне на разследващите, но поне на вниманието на читателите предлагам на ivo.bg извадки от първите журналистически реакции, претендиращи да свидетелстват за едно и също събитие, за да илюстрирам до каква степен погледът на очевидците се различават и дори си противоречат.

Обърнете внимание:

Според едни срещу Доган е произведен изстрел, а срещу други (повечето) пистолетът на нападателя е засякъл (или направо не е натиснал спусъка, защото бил обезвреден от самия Доган). Според едни Доган се бил свлякъл сам, след като избил с лявата си ръка оръжието на нападателя, а според други (повечето) е бил повален от атентатора.

Според едни МВР не било предоставило охрана, но според други охраната е завардила „на секундата” всички изходи на НДК и пиле не можело да прехвръкне.

Vsekiden.com

Докато изнасяше дългоочаквания си доклад пред стотиците делегати на конгреса в НДК, Доган бе нападнат от стоящ на първите редове мъж, облечен с кожено яке и носещ на врата си акредитационна карта. Той се хвърли на трибуната срещу Доган, размахвайки пистолет пред лицето на партийния лидер. Сокола сам изби с лявата си ръка оръжието. Секунда след това лидерът на партията се свлече на пода, за да се защити.
Охранителите на конференцията повалиха на пода нападателя и го откъснаха от Доган. След секунди той бе изнесен от залата, когато гардовете успяха да го усмирят. Той обаче оказа силна съпротива, което принуди и охранителите да упражнят физическа сила върху него, за да не му позволят повторно да се доближи до Доган.

БГНЕС

Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Мъжът насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума.
В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да стреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: “ДПС”. Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.

Днес+

„По средата на доклада му, докато Доган критикуваше настоящите политики на Европейския съюз и на управляващите на България, човек от публиката ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване