01/19/13 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Ахмед Доган: Апелирам към целия партиен актив - да подкрепим господин Лютви Местан

Борците за свобода трябва да имат правото на свободен избор кога да се оттеглят от нагнетения терен на борбите за свобода и демокрация, за да предоставят възможността на други да поемат щафетата. Това се казва в доклада на лидера на ДПС Ахмед Доган, представен от Филиз Хюсменова на Осмата национална конференция на ДПС, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Правя това с дълбокото осъзнаване от необходимостта от подобен акт в името на свободата и развитието на ДПС. Изтърканите клишета за профила на ДПС се въртят около идеята за партия от лидерски тип – това е вярно само за непросветени. ДПС е много повече от това. Моята роля се свежда до шанса на живота ми да дам първия тласък за развитието на ДПС. Благодаря на всички, че ме удостоихте с това призвание. След първия тласък ДПС и лидерът се създаваха взаимно. В тази сложна симетрия, във взаимното развитие се крие част от тайната за успехите на ДПС през последните десетилетия - се казва в доклада на Доган.
ДПС е другото мое аз - се казва в доклада.
Затова няма къде и как да избягам от него и не искам, защото ДПС е 28 години от живота ми. Оставам посветен с и на каузата ДПС. Но може с общи усилия да променим оптиката на обществото и образите на ДПС и лидера, за да дадем на колективното тяло на демокрацията по-висок праг на развитие. Благодаря за доверието, с което ме удостоихте десетилетия наред. Благодаря на репресираните, че рискуваха живота си с надеждата за по-голяма свобода и сигурност на следващото поколение. Благодаря на младежите, че превърнаха ДПС в свой начин на живот.
Благодаря на всичките ни противници за усилията им да поддържат имунната ни система на високо равнище. Благодарен съм на цялата членска маса и на нашите избиратели. ДПС се превърна във визия за по-добър живот.
Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на Лютви Местан, се казва в доклада на Ахмед Доган.
Българските либерали трябва да покажат - как трябва да се сменя председателят на партията.
От тази година влизаме в петгодишен цикъл на избори, България се включва в нов цикъл на промени в гражданското общество. Апелирам към целия партиен актив - да подкрепим господин Лютви Местан, се казва в доклада.



Информационна агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване