01/19/13 09:43
(http://www.klassa.bg/)

Григор и Багдатис с авторитетна победа в Австралия

Българският тенисист Григор Димитров и партньорът му от Кипър Маркос Багдатис поднесоха сензация на турнира Australian Open в надпреварата на двойки, отстранявайки едни от фаворитите за титлата - Макс Мирни и Хориа Текау.

Досега Гришо и Багдатис му нямаха класиране в трети кръг на двойки на турнир от Големия шлем, но и това се случи след успех над световните номер 4 с 3:6, 6:3, 6:2.

Първият сет определено не бе добър за Димитров и съотборника му. Двамата така и не получиха шанс за пробив, докато противниците им се възползваха при една от общо двете си за такъв. Така след 25 минути игра, румънецът и представителят на Беларус вече водеха уверено със сет.

Във втория нещата обаче се обърнаха, а Григор и Багдатис на свой ред не дадоха дори възможност за брейк на именитите си противници. При един от трите си шанса те на свой ред пробиха и изравниха резултата. Кипърецът също отпадна от турнира на сингъл вчера след среща с Давид Ферер в трети кръг, но явно бе запазил сили и за мача на двойки.

В третия сет Мирни и съотборникът му бяха пробити цели три пъти и логично напускат Мелбърн. Следващите съперници на Гришо и Багдатис са Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара от Колумбия.






















CROSS Agency Ltd


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване