01/19/13 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Гуардиола отказал 20 милиона годишно от Челси

Роман Абрамович със сигурност е човекът, който най-много съжалява за решението на Пеп Гуардиола да поеме Байерн Мюнхен от лятото на 2013 година, вместо неговия Челси.

С името на каталунеца се спекулираше усилено още от края на миналия сезон, когато той реши да си вземе почивка от треньорската професия. Медиите го пращаха в Англия, като самият той изрази желанието си да се пробва в Премиър лийг, но накрая предпочете баварския колос.

Той обаче е направил невъзможното, като е отхвърлил умопомрачителната оферта на Роман Абрамович. Руснакът беше готов на всичко, за да привлече Пеп, като за това говори и неговото предложение - 20 милиона евро годишно след данъци, 150 милиона евро трансферен бюджет, както и хеликоптер, който да кара треньора навсякъде, където пожелае.

Едва ли има човек на земята, който ще отхвърли такава оферта, но Гуардиола за пореден път изуми, като предпочете проекта на Байерн Мюнхен, задоволявайки се със "скромните" 8 милиона евро на сезон в следващите три години.

Към тази цифра той има и допълнителна клауза към своя договор, според която ще прибере изумителна сума, ако спечели Шампионската лига с Байерн.

Източници близки до Пеп пък разкриват, че треньорът е изключително доволен от избора си и няма търпение да започне новия си проект. Той дори иска да започне работа сега, въпреки че ще бъде официално представен чак след края на сезона, когато изтече договора на Юп Хайнкес.

 

 














iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване