01/19/13 17:18
(http://www.klassa.bg/)

Доган призова ДПС да подкрепи Лютви Местан за лидер на партията

Борците за свобода трябва да имат правото на свободен избор кога да се оттеглят от нагнетения терен на борбите за свобода и демокрация, за да предоставят възможността на други да поемат щафетата. Това се казва в доклада на лидера на ДПС Ахмед Доган, който бе прочетен от Филиз Хюсменова на Осмата национална конференция на ДПС. Правя това с дълбокото осъзнаване от необходимостта от подобен акт в името на свободата и развитието на ДПС. Изтърканите клишета за профила на ДПС се въртят около идеята за партия от лидерски тип – това е вярно само за непросветени. ДПС е много повече от това. Моята роля се свежда до шанса на живота ми да дам първия тласък за развитието на ДПС. Благодаря на всички, че ме удостоихте с това призвание. След първия тласък ДПС и лидерът се създаваха взаимно. В тази сложна симетрия, във взаимното развитие се крие част от тайната за успехите на ДПС през последните десетилетия - се казва в доклада на Доган.
ДПС е другото мое аз - се казва в доклада.
Затова няма къде и как да избягам от него и не искам, защото ДПС е 28 години от живота ми. Оставам посветен с и на каузата ДПС. Но може с общи усилия да променим оптиката на обществото и образите на ДПС и лидера, за да дадем на колективното тяло на демокрацията по-висок праг на развитие. Благодаря за доверието, с което ме удостоихте десетилетия наред. Благодаря на репресираните, че рискуваха живота си с надеждата за по-голяма свобода и сигурност на следващото поколение. Благодаря на младежите, че превърнаха ДПС в свой начин на живот.
Благодаря на всичките ни противници за усилията им да поддържат имунната ни система на високо равнище. Благодарен съм на цялата членска маса и на нашите избиратели. ДПС се превърна във визия за по-добър живот.
Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на Лютви Местан, се казва в доклада на Ахмед Доган.
Българските либерали трябва да покажат - как трябва да се сменя председателят на партията.
От тази година влизаме в петгодишен цикъл на избори, България се включва в нов цикъл на промени в гражданското общество. Апелирам към целия партиен актив - да подкрепим господин Лютви Местан, се казва в доклада.  
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване